KINA IZDALA SLUŽBENO NAREĐENJE GRAĐANIMA: Pripremite se za ‘Treći svetski rat’!

Pretnja

Kineski ministar odbrane Čang Vankvan upozorio je građane da se pripreme za nadolazeći treći svetski rat.

„Upozoravali smo vas mesecima unazad da će se nešto veliko desiti, ali sada je izvjesno i imamo potvrdu o tome“, rekao je kineski ministar.

Vankvan je ovo izjavio prilikom posjete vojnom kompleksu u provniciji Zejiang na istoku zemlje. On je upozorio da narod treba biti obučen i u toku sa odbrambenim izazovima, jer se dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet države.

Ministar je takođe upozorio i na spoljnje prijetnje onih koji žele da ugroze nacionalnu stabilnost.

Potom je zadužio ceo državni aparat uključujući vojsku i policiju, zajedno sa građanima da pripreme mobilizaciju za odbranu državnog integriteta i suverenosti.

Analitičari tvrde da je Kina uverena da su Sjedinjene države podsticale Filipine u osporavanju ostrva u Južnom Kineskom moru, kako bi Amerika preuzela kontrolu i eksploatisala područje u svoju korist.

Projekat pod nazivom „Slobodna misao“ potvrdio je da hiljade brodova i podmornica na sve tri flote kineske narodne oslobodilačke armije sprovode opsežne vežbe na istoku zemlje, kao i u severnom i južnom moru, koristeći bojevu municiju, pokazujući svoju odbrambenu i napadačku sposobnost.

Rat Kine i njenih komšija imao bi opasan uticaj na ceo svet. Sjedinjene američke države bi bez sumnje odmah pritekle da ponude svoju pomoć saveznicima, a Kina i Rusija bi ojačale vojne veze što bi dodatno zakomplikovalo kompletan scenario.

(Global CIR/Agencije/Gazeta)

Share this post: