KIŠA potopila Hrvatsku: BUJICE podivljale, automobili propadaju kroz ulice, ljudi se evakuišu iz tržnog centra – VIDEO

Ilustracija

foto: pixabay.com

Jaka kiša zahvatila je u nedelju veliki deo Hrvatske. Na riječkom području već prvog dana potopljen je centar grada, a na terenu su brojne vatrogasne ekipe.

Zvonimirovom ulicom sliva se bujica, podvožnjak kod brodogradilišta 3. maj ponovo je pod vodom, Krešimirova ulica koja spaja Mlaku i Žabicu našla se takođe pod vodom, a slična situacija bila je i u Ulici J. P. Kamova, javlja portal Fiuman.

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NAJAVLJUJE: Sa 39.000 na 100.000 RSD!

Kako još piše 24sata.hr, otežan je i saobraćaj iz centra grada prema području Trsata. Na Turniću je jedan automobil upao u šaht bez poklopca te je „zapeo“ na ulici.

Nadležni pozivaju vozače da ne izlaze na ulicu ako ne moraju i da budu izričito oprezni tokom vožnje.

Voda je provalila i u tržni centar Tauver na Pećinama, pa je oko 19 sati na više mesta poplavljen, a u nekoliko navrata došlo je i do kraćih nestanaka struje. Zbog toga je trenutno zatvoren čak i bioskop.

Kupci su videvši vodu, pohrlili prema svojim automobilima, što je stvorilo veliku gužvu na izlazima iz garaža, pa je mnogima trebalo i po pola sata da bi došli do glavne saobraćajnice.

Sutra će biti poznato koliku je materijalnu štetu napravila kiša koja je danas u Rjeci počela da pada prepodne i pojačala se negde iza 16 sati.

Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala narandžasto upozorenje i najavu obilne kiše, te bujične poplave, odnosno jaku buru s mestimično olujnim udarima.

Kiša je čak u nekim delovima prešla u sneg koji jako pada na Platku.

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Član porodice Marjanović stajao je tik pored Jeleninog tela i taj „detalj“ PREĆUTAO!

Isto upozorenje za Rijeku stoji i za sutra, sa najavama jačeg vetra.

(Telegraf.rs)

Share this post: