Ko je hteo da ubije Sulejmana Ugljanina?

Maja Gojković predsednik Skupštine Srbije

Skupština Srbije počela je danas vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je set saobraćajnih zakona, tri međunarodna sporazuma i odluka o izboru javnog tužioca.

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžak Enis Imamović zatražio je zvaničan izveštaj o upada u službene prostorije SDA Sandžaka 2009. i „pokušaju ubistva“ lidera stranke Sulejmana Ugljanina i tada ministra u Vladi Srbije ističući da će, ako ne budu dobili odgovor od domaćih institucija, zatražiti pomoć od međunarodnih organa.

Nakon šest godina mi nemamo odgovor na pitanje ko su naoružana lica koja su upala u službene prostorije jedne parlamentarne stranke i ko su nalagodavci tog zločina – rekao je Enis Imamović.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papugazatražila je obaveštenje od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da li razmišlja o mogućnosti da se uz položenu B kategoriju kandidatima dodeli i dozvola za upravljanje traktorima.

Ona je kazala da je odvojeno polaganje veliki trošak za poljoprivrednike i da bi takva odluka bila u skladu sa oživljavanjem sela, što je jedan od ciljeva Vlade Srbije.

Poslanik Zajedno za Srbiju Blagoje Bradić pitao je predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da li je istina da u zdravstvenim ustanovama nije uredno snabdevanje i da ima problema sa listama čekanja.

On je pitao da li će Vlada prihvatiti njegov predlog izmena Zakona o zdravstvenom osiguranju koje bi omogućile svim gradjanima da imaju, kao nekad, pravo na besplatnu popravku i lečenje zuba, navodeći da u budžetu RFZO u delu za stomatologiju ima više od 340 miliona dinara nesrapoređenih sredstava.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić pitao je da li su otvorene istrage o političkim ubistvima u zapadnoevropskim zemljama u periodu od pedesetih do devedesetih godina prošlog veka, koja su počinjena nad onima koji su emigrirali u zapadnoevropske zemlje nakon rata.

(Beta)

Share this post: