KOJA ĆE PRE DO PUTINA: Mej Rusiju smatra „neprijateljskom državom“, Merkel želi „poverljive odnose“ sa Moskvom!

Kabinet Tereze Mej najavio je da će ona u Briselu – na samitu  „Istočnog partnerstva” – Rusiju nazvati „neprijateljskom državom”.

[adsenseyu5]

Britanska premijerka takođe ima nameru da objavi da London ima ambiciju da posle Brexit igra ključnu ulogu na planu evropske bezbednosti.

Pritom će zatražiti „jedinstven pristup pokušajima destabilizacije sa strane sila poput Rusije”.

Mej će – otkrio je njen kabinet – saopštiti i da će London tokom narednih pet godina potrošiti najmanje 132 miliona dolara na borbu država „Istočnog partnerstva” sa dezinformacijama.

Britanska premijerka je prethodnih dana izjavila da sa Rusijom ne želi novi hladni rat već „drugačije i produktivnije odnose”.

O odnosima sa Moskvom izjasnila se i nemačka kancelarka Angela Merkel, naglasivši da su vremena teška i da je i zbog toga između Nemačke i Rusije potrebna „poštena diskusija”:

„Nemačka je zainteresovana – poručila je učesnicima 16-og foruma „Peterburški dijalog” koji se održava u Berlinu – za raznovrsne i poverljive odnose sa Rusijom”.

Po procenama, Nemačka je zbog sankcija protiv Rusije već izgubila 42.000 radnih mesta, a neke kompanije su zbog njih bankrotirale.

[adsenseyu1]

(Fakti)[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Share this post: