KRAJ NADANJA: Dvoje otetih Srba u Libiji poginuli u vazdušnom napadu američkih aviona!

Intervju

foto: B92, Tanjug

Dvoje otetih državljana Srbije u Libiji stradalo je u vazdušnom napadu američkih aviona na kamp IS, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj sa predstavnicima BIA.

„Na žalost, mi smo juče popodne dobili informacije da je u tom napadu nastradalo više stranih državljana, među kojima su i dvoje službenika naše ambasade“, reako je Dačić na konferenciji za novinare.

„Informacija još nije zvanično potvrđena od strane libijskih organa. Očekuje se identifikacija, ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo, ali smo dobili fotografije koje jasno ukazuju da je ta informacija najverovatnije tačna“, rekao je Dačić, navodeći da je Pentagon sinoć saopštio da su vazdušne snage izvršile napad u Libiji na ciljeve koji predstavljaju pretnju za SAD. O pogibiji su obaveštene porodice naših službenika.

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su bili oteti u novembru, najverovatnije su poginuli u američkim vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata, objavio je list Libijski Herald.

Informacija, koju je Tanjugu poslao zamenik urednika Libijskog Heralda Najdžel Eš, za sada nije zvanično potvrđena.

Obraćanje srpskih zvaničnika se očekuje nakon informacije objavljene u libijskim medijima na engleskom jeziku da je dvoje otetih Srba ubijeno u vazdušnom napadu američke vojske u Sabrati.

Informaciju o napadu u kome su stradali oteti Srbi prvi je objavio portal na engleskom jeziku „Libija herald„, koji je naveo da ima nepotvrđene informacije da su službenici srpske ambasade ubijeni u američkom raketiranju u Sabrati.

Kako je navedeno, dvoje srpskih diplomata je stradalo u vazdušnom napadu vojske SAD na uporište Islamske države.

Vest se pojavila i na Tviteru, a prenelo ju je nekoliko stranih izveštača iz Libije, uz naznaku da su informacije nepotvrđene.

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra u toj zemlji.

Od tada je više puta saopštavano da su oni dobro, kao i da srpski bezbednjaci u saradnji sa kolegama iz inostranstva rade na tom slučaju.

(Tanjug, N1, foto: AP)

Share this post: