Kusturica i sin (VIDEO)

foto: Momir Dravic

foto: Momir Dravic

Stribor Kusturica, sin našeg slavnog reditelja, ima 37 godina, muzičar je i kompozitor i – verovatno ga niste provalili na svim onim fotkama sa Kustendorfa.

Dunja Kusturica krenula je očevim stopama kada je reč o filmu, a Stribora je više ponela muzika. Mada se pojavio u nekoliko filmova (Kusturičinim ostvarenjima „Život je čudo“ i „Zavet“, ali i u „Travelatoru“ Dušana Milića iz 2014.), karijeru gradi kao bubnjar i kompozitor.

Stribor je nekada pratio oca u sastavu “No smoking orkestar”, a kad se ta priča završila, nastavio je sam, paralelno radeći na muzici za očeve filmove. Uspeh na evropskoj sceni imao je s grupom Stribor Kusturica i Trovači.

– Zbog toga što koren muzike koju pravimo, a mi smo ga nazvali kič-soul, dolazi iz tih vrsta kafana gde se svira veoma ozbiljno.

Ta svirka podseća na crnački bluz, iako nema apsolutno nikakve veze ni ritmički ni sa stilom sviranja, ali ima taj senzibilitet.

E sada, u te kafane često dolaziš tužan i sje..n, a muzičari pokušavaju da izvuku što više novca iz tebe tako što te sje….ju još više.

Truju te.

Truju te vinjakom, truju te muzikom… a sve u cilju da potrošiš što više para.

Mi ne tražimo da se potroši što više para pošto ne postoji bakšiš, ali ideja da slušaoce otrujemo dolazi iz korena naše svirke – objasnio je u jednom intervjuu.

Domaćin je svakog Kustendorfa, a sad s ocem sarađuje na saundtreku za film „Na mliječnome putu“, u kojem je glavna zvezda Monika Beluči.

Međutim, mada ste ga viđali na brojnim fotkama sa poznatim facama, teško da biste ga povezali s Emirom Kusturicom.

Za razliku od oca, on ne fura bradu i kosu, ali ako se malo bolje zagledate u njegovo lice – sličnost je očigledna.

(24Sata.rs)

Share this post: