MAĐARSKA na granicu sa Srbijom šalje 3.000 lovaca na migrante!

Ilustracija

Mađarska policija je angažovala 3.000 „lovaca na migrante“ koji će patrolirati na granici uz već postojeće policijske i vojne snage.

Novi regruti će nositi pištolje sa bojevom municijom, suzavce, lisice, pendreke i zaštitnu opremu, a počeće od maja sa radom.

Obuka će trajati 6 meseci, obuhvataće i niz psiholoških i fizičkih testova, a svi regruti moraju da imaju više od 18 godina. Mesečna plata će biti oko 542 dolara prva dva meseca, a zatim će biti povećana.

U oktobru ove godine, Mađarsku očekuje referendum o obaveznim kvotama za razmeštanje migranata u zemljama Evropske unije.

Pitanje na referendumu će glasiti: „Da li želite da EU propiše obavezno naseljavanje nemađarskih državljana u Mađarskoj čak i bez saglasnosti Parlamenta?“.

Mađarska je već tužila EU Evropskom sudu pravde zbog ranijeg plana Brisela o razmeštanju 120.000 ljudi koji su tražili azil u članicama EU.

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je ranije da će glas „ne“ biti glas „u korist nezavinosti Mađarske i odbacivanja plana obaveznog naseljavanja“.

(Kurir, BBC, foto-ilustracija: pixabay)

Share this post: