MAJA GOJKOVIĆ O HAOSU U SKUPŠTINI: Bio je dogovor sa Mogerinijevom da ne reagujem! – VIDEO

skupština

Foto: Printscreen

Dešavanja u parlamentu nisu bila u skladu sa tradicijom srpskog naroda koji uvek svoje goste dočekuje sa gostoprimstvom, a dogovor sa Federikom Mogerini bio je da predsednik Narodne skupštine ne reaguje, izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković

Ona je na taj način komenatrisala skandiranje poslanika SRS i istup Dveri dok se visoka predstavnica EU obraćala poslanicima.

– Ja sam pre toga imala razgovor sa Federikom Mogerini i dogovorile smo se da ja ne reagujem. Ona je bila dugogodišnji poslanik parlamenta Italije i rekla mi je da je navikla na takva ponašanja, ometanja, da svako ima pravo da iskaže mišljenje, bez obzira što će to biti na ružan i neprimeren način – rekla je Gojković u Jutarnjem programu „Sarapa i Dea“ na TV Pink.

Prema njenim rečima, smatrala je da bi svojim mešanjem još više doprinela ometanju i prekidanju Mogerini, a „ovako je prošlo u najboljem mogućem redu“.

– Najvažnije da je ona poslala poruke ohrabrenja i podrške Srbiji na putu ka EU – dodala je Gojković.

Gojković je ocenila da su jučerašnja dešavanja u parlamentu bila neprimerana, bez obzira da li se neko slaže ili ne sa tim što gost ima da kaže.

– Takvo ponašanje i prema jednoj dami, 20 minuta vikanja, skandiranja, a pritom da ambasadori Rusije i Kine dođu i slušaju njen govor, bilo je neprimereno i skaradno – rekla je Gojković i dodala da ne zna kome su se poslanici SRS i poslanici pokreta Dveri obraćali.

– Možda sami sebi, a pokazali su jednu ružnu sliku – kaže predsednica Narodne skupštine.

Gojković je rekla da je zakazala sednicu u skladu sa ustavom i zakonom za 1. mart, da je skupština počela sa radom, ali i da se na konsultacijama već videlo da od „suštinskog rada i sprovođenja nadležnosti parlamenta neće biti ništa“, te da su opozicioni poslanici su već nagovestili kako će izgledati sednica.

– Videli ste poslednja dva dana u šta bi se pretvorio parlament Srbije – rekla je Gojković i dodala da „poslanici „DOS“ namerno prećutkuju činjenicu da, kada god su izbori bili raaspisivani od 2000. do 2012, oni nisu radili“. 

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima, Gojković kaže da će „biti teško“ i da su šanse za pobedu Aleksandra Vučića, ili za nekog od kandidata „DOS-a“, 50-50 odsto.

– To je realna politička šansa, jer, toliko se njih udružilo, toliko ima interes sa strane da to ne bude Aleksandar Vučić, da moramo ozbiljno to da shvatimo. Nije ništa rešeno, veliki su interesi u pitanju, mnogo ljudi je protiv Vučića, koji ne žele dobro Srbiji, ne žele da ona bude i politički i ekonomski stabilna, da bude uzor čitavom regionu i ne treba im kandidat koji insistira na slobodi, samostalnosti i suverenitetu, a Srbiji upravo treba takav čovek – smatra Gojković.

Kohabitacija koju nude neki kandidati, prema njenom mišljenju, nikada nije pokazala dobre rezultate i podsetila je na vreme „kada su bili Tadić i Koštunica“.

– Srbija je bila krhka i slaba i najgore odluke po sudbinu Srbije donosile su se baš u to vreme. Ništa od kohabitacije, Aleksandar Vučih mora biti predsednik Srbije i moramo izabrati predsednika vlade u budućnosti koji će sarađivati sa predsednikom države – rekla je Maja Gojković.

POGLEDAJTE ŠTA JE JOŠ MAJA GOJKOVIĆ REKLA TOKOM GOSTOVANJA NA TV PINK:

(Informer.rs)

Share this post: