Malon shvatio! Nikola Jokić je otkrovenje! -Ti si od sada vođa tima, vodi nas u plej of!

Ima samo 22 godine, a na njegovim plećima je igra jednog NBA kluba. Nikola Jokić je već pokazao sebi i drugima da može da se nosi maltene sa svim rivalima iz najjače lige na svetu, ali ono što mu je rekao trener Denver Nagetsa, Majkl Malon, nije mogao ni da sanja da će čuti kao 22-godišnjak.

Jokić igra treću NBA sezonu u karijeri, a posle „upoznavanja“ sa ligom u prvoj, te bravura u drugoj, uprava je rešila da mu pomogne dovođenjem Ol-star igrača, Pola Milsapa.

Ovaj 32-godišnjak je, međutim, nedavno doživeo povredu ručnog zgloba, a nakon operacije je saopšteno da neće moći da pomogne Nagetsima tri meseca.

Odsustvom važnog igrača, koji je ekipi doprinosio sa 15,3 poena, 6,2 skoka i 1,3 blokadom po meču, na Nikolinim leđima teret je postao – teži.

Kako je prilikom prošlonedeljnog razgovora Malona i Jokića van stroja bio ne samo Milsap, već i iskusni Vilson Čendler kog Nikola smatra istinskim predvodnikom Nagetsa, strateg Denvera je razgovor sa srpskim centrom vodio na temu takve situacije u ekipi.

Ali, nije mu pričao o „težini situacije“, o tome „kako treba izdržati“ dok se oni ne vrate, već je usmerio priču u jednom potpuno neočekivanom pravcu.

„Primećuješ li kako je ovo idealna situacija da iskoračiš i – postaneš vođa? Znaš, Nikola… Ovi momci sada svi gledaju – u tebe“, rekao je Malon.

Novinari „Denver posta“ su otkrili da je ovaj razgovor vođen pred nastup u Sakramentu, a posle takvih trenerovih reči, Jokić je na zagrevanju primetio da su mu saigrači pomalo usporeni, „uspavani“.

Okupio ih je i rekao šta je imao da im kaže, a onda pomogao da se savladaju Kingsi, i to sa 16 poena i 14 skokova.

Odmah posle toga je sa ekipom nastupio u Hjustonu. Koji je vodio od samog starta, i to baš mnogo.

Ali, čak i kada je nezgodno stao, pa u bolovima napustio parket, Nikola se vratio iz svlačionice i insitirao kod trenera da ponovo uđe u igru.

Nagetsi su tada gubili sa 32 poena razlike. A ekipa je gledala u njega.

Shvatili su tada da je i on shvatio – postao je vođa Denvera. Neko na koga se svi u timu ugledaju.

U poslednjem nastupu, protiv Memfisa koji je nadoknadio 20 poena zaostatka, Jokić je u poslednjoj četvrtini pokazao kako igra neko u koga se ekipa uzda. U tih 12 minuta postigao je 14 od svojih 28 poena i poveo Nagetse do nove pobede.

„Nikola je počeo da prihvata taj izazov, polako postaje lider. A biti lider nije lako, jer treba da prave stvari radite svakog dana.

On je spreman da to radi za nas“, uverava sve zadovoljniji Malon, čiji Nagetsi sa učinkom 11-8 trenutno zauzimaju šesto mesto u Zapadnoj konferenciji i na putu su da po prvi put od 2013. zaigraju u plej-ofu.

(Mediji)

Share this post: