Marat Safin: Nema ništa od Novakovog povratka na vrh

Zavera

foto: AP/Tanjug

Bivši ruski teniser Marat Safin nije optimista kada je reč o povratku srpskog tenisera Novaka Đokovića na svoj najbolji nivo.

Safin smatra da će i naredne godine Rafael Nadal i Rodžer Federer nastaviti da dominiraju svetskim tenisom kao što su to učinili ove godine.

U međuvremenu će pristići i novi momci, pa će i oni koji imaju više od 30 godina početi da im prepuštaju primat.

„Sledeće sezone će Federer i Nadal ostati na vrhu, a ne verujem da će se Novak Đoković vratiti u vrhunsku formu, za njega će to biti teška situacija. Mari će imati uspone i padove, ali ako se Federer i Nadal ne povrede on neće moći da uradi ništa“, rekao je Safin za Lajv Tenis.

Za Safina je Nadal impresivniji od Federera jer je, kako kaže, Rafa veliki radnik i „rvač“. Tenis se ubrzao i igra se snažnije, bez mnogo vremena za razmišljanje. Od perioda kada se Safin penzionisao, malo se toga na ATP listi menjalo, zbog čega smo doskora redovno pričali i čitali o „velikoj četvorci„.

„Federer i Nadal su tu dugo vremena. Ako pogledamo Top 10 listu, ništa se nije promenilo od kada sam se ja povukao 2009. godine. Ali to će se promeniti. Ovi od 30 i više će prepustiti svoje mesto mlađima koji su brži i napredovaće vremenom. Aleksandar Zverev ima mnogo potencijala, ali je još uvek mlad. Za godinu ili dve će biti potpuno drugi igrač.

I kada vidite sebe kao juniora više niste junior, a on mora da nastavi da veruje u sebe i trenira naporno“, kaže Safin.

(B92.net)

Share this post: