Maša Šarapova teško podnela vest o kazni Svetske antidoping agencije!

marija sarapova tenis rusija loptica

Nekada najbolja teniserka sveta Marija Šarapova, neće moći da igra tenis u naredne dve godine, odluka je Svetske antidoping agencije nakon što je Ruskinja testirala pozitivno na zabranjenu supstancu meldonijum.

Nisu imali miliosti čelnici antidoping agencije, koji su odlučili da nekada najbogatija teniserka na svetu ne zaslužuje da se nađe na terenu u naredne dve godine, zbog upotrebe dopinga.

Kao olakšavajuću okolnost, Marijina kazna je pomerena na januar 2016. godine, što znači da od februara 2018. godine, prvi put može da izađe na teren. Ona će tada imati 31. godinu, pa je pitanje koliko će uspeha moći da postigne na teniskom terenu.

„Ono što sam ja uradila nije bilo namerno, uprkos tome što su se čelnici antidoping organizacije svim silama trudili da dokažu suprotno.

Internacionalna teniska organizacija je tražila da mi se izrekne zabrana od četiri godine neigranja, ali na svu sreću je to odbijeno.

Žaliću se na ovu presudu, jer je nepravedna. Ništa nisam uradila namerno, a oni zahtevaju da napustim tenis na dve godine. Nedostaje mi igranje i nedostaju mi moji verni obožavatelji koji su najbolji na svetu.

Njihova ljubav me je držala pozitivnom svo ovo vreme. Boriću se da se vratim na teren što je pre moguće“ rekla je Šarapova odmah po izricanju kazne.

Lepa Ruskinja je bila pozitivna na meldonijum, a rezultate tog testa je sama otkrila na konferenciji za štampu nakon Australijan opena. Uprkos tome što se branila da nije znala da koristi zabranjenu supstancu, čelnici Svetske antidoping organizacije nisu uzeli to u obzir.

Njoj su zbog ovog skandala brojni sponzori otkazali podršku, pa se sada oslanja na uspeh sopstvenog biznisa, koji je pokrenula pre samo nekoliko dana.

(AUTOR: MMV/24Sata.rs)

Share this post: