Masakr u Americi izvršili pripadnici Islamske države

amerika policija swat

Novinska agencija Amak, bliska Islamskoj državi, saopštila je da su napad u San Bernardinu u Kaliforniji, u kojem je ubijeno 14 ljudi, izvele pristalice ID.

Prethodno su američki mediji objavili kako istražni organi veruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom usmrtila 14 osoba u pucnjavi u San Bernardinu, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakr al-Bagdadiju.

Izvor upućen u istragu je naveo da se Tašfin Malik na lojalnost ID zaklela na nalogu na Fejsbuku pod drugim imenom, da bi taj post izbrisala nešto pre nego što je sa suprugom krenula u smrtonosni napad u centar za pomoć osobama sa invaliditetom, prenele su svetske agencije.

Malik (27) i njen suprug, 28-godišnji Sajed Rizvan Faruk su poginuli u obračunu sa policijom nekoliko sati nakon što su u sredu izvršili masakr u centru za socijalni rad u San Bernardinu, oko 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

To je bilo najsmrtonosnije masovno ubistvo u SAD u poslednje tri godine.

Malikova, poreklom iz Pakistana, živela je u Saudijskoj Arabiji kad je upoznala Faruka. Oni su zajedno imali šestomesečnu ćerku.

(Tanjug)

Share this post: