MASTERPLAN ORBANA I VUČIĆA: Saradnja na najvišem nivou!

Premijer Mađarske

foto: Tanjug

„Odnosi Srbije i Mađarske napreduju na svim poljima, a upravo danas dogovorili smo da do kraja ove godine organizujemo novu zajedničku sednicu vlada dveju zemalja i to najverovatnije u nekom gradu u centralnoj Srbiji“, izjavio je u ponedeljak premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, posle sastanka sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, rekao da je dogovoreno da se saradnja unapređuje u svim oblastima, a da će premijeri formirati posebnu radnu grupu sa po tri do četiri člana iz svake zemlje.

– Treba da analiziramo rešenja u svakoj od zemalja, da primenjujemo ono što se pokazalo boljim – rekao je Vučić.

On je kao primer naveo ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji će sa saradnicima otići u Mađarsku na sedam dana, kako bi na operativnom nivou razgovarao sa kolegama iz te zemlje.

– Mnogo toga bismo želeli da upotrebimo iz poljoprivrede, više fabrika za preradu voća i povrća, kako da pametnije trošimo novac – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, trgovinska razmena dveju zemalja raste.

– U prvih šest meseci ove godine raste zahvaljujući velikom broju mađarskih firmi. Rast je za 12,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu – rekao je Vučić.

Konstatujući da je bilateralna saradnja Srbije i Mađarske sve bolja, Vučić je zahvalio premijeru Orbanu i ministru spoljnih poslova Mađarske Peteru Sijartu na izuzetnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na putu evrointegracija.

 (Agencije)

Share this post: