Merkel: Nemačka u opasnosti!

angela-merkel

Nemački kancelar Angela Merkel upozorila je povodom napada na izbeglice i izbegličke domove na opasnost novog desnog terorizma u Nemačkoj.

„Mi moramo uvek da budemo budni i naravno najnoviji razvoj događaja pažljivo da posmatramo i protiv toga ofanzivno da nastupamo“, rekla je Merkelova za medije „Funke-meijdske grupe“.

Ona je ponovila da se bruka terorističke grupe „NSU“ (kojoj se sudi za ubistvo osam Turaka, jednog Grka i nemačke policajke), ne sme ponoviti i istakla da su napadi na izbeglice nespojivi sa vrednostima Nemačke.

„To nije Nemačka kakvu ja sebi želim“, rekla je ona, povodom napada ne izbeglice.

„Za mržnju i mržnju prema strancima sme biti samo nula tolerancije“, rekla je Merkelova i isključila mogućnost podizanja poreza, da bi se savladala izbeglička kriza.

Mediji podsećaju da se sutra očekuje susret Merkelove sa svojim koalicionim partnerima, socijaldemokratama, gde će govoriti o programu za rešenje izbegličke krize.

Taj program, između ostalog, predviđa pooštrenje uslova za sticanje azila, ukidanje takozvanog „džeparca’ od 143 evra mesečno i skraćenje roka za deportaciju na jednu sedmicu, uz petogodišnju zabranu ulaska, što se odnosi, pre svega, na građane Srbije i drugih balkanskih zemalja sigurnog porekla, piše tabliod „Bild“.

Merkelova, želi da do kraja oktobra sve izbeglice budu smeštene u čvrstim objektima, navodi tabliod kao prvu, od sedam, tačaka i ukazuje da u ovom trenutku u Nemačkoj pod šatorima živi još najmanje 20.000 izbeglica.

(Tanjug)

Share this post: