Merkel uplašena: Izbeglice će promeniti Nemačku

angela-merkel02

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će rekordni priliv izbeglica u Nemačku promeniti ovu zemlju narednih godina.

Merkelova je naglasila da će ona pružiti zaštitu svima kojima je potrebna, ali da će oni bez šanse za azil brzo biti vraćeni u svoje domovine.

„Mi želimo da ta promena bude pozitivna i verujemo da možemo da je ostvarimo“, rekla je kancelarka pošto je samo tokom vikenda u Nemačku stiglo 20.000 izbeglica.

Nemačka će pružiti zaštitu onima kojima je ona potrebna, ali oni koji nemaju šanse za azil moraće brzo da se vrate svojim kućama, istakla je ona.

migranti izbeglice sirija

Merkel je novinarima u Berlinu rekla i da najveća evropska ekonomija nije voljna da sama nosi ceo teret izbegličke krize na svojim plećima.

„Nemačka je zemlja koja želi da primi ljude, ali izbeglice treba da budu primljene u svim zemljama EU tako da mogu da pronađu utočište od građanskog rata i gonjenja“, preneo je AP.

Nemačka kancelarka je ocenila i da aktuelna evropska politika azila ne funkcioniše rekavši da temeljna reforma te politike predstavlja veliki korak.

(Tanjug)

Share this post: