METEOROLOZI upozoravaju: Sutra na snazi CRVENI meteroalarm!

Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u narednih 12 sati, od večeras, tokom noći i sutra pre podne, u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima lokalno očekuje od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U saopštenju RHMZ navedeno je da se sutra očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim na jugu i jugozapadu, gde se očekuju obilnije padavine, naročito ujutru i pre podne.

Posle podne se očekuje slabljenje intenziteta, a na jugu i istoku i prestanak padavina. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni, jutarnja temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 24.

Meteolarm za ponedeljak

U Beogradu se sutra takođe očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno sa kišom, uglavnom pre podne. Vetar će biti slab do umeren, severni i severoistočni, jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

Crveni meteoalarm u Jugozapadnoj Srbiji i Kosovu

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena.

Zatim se očekuje pretežno sunčano vreme.

Padavine i vremenske nepogode večeras i sutra u Valjevu

Velike količine padavina, kao i vremenske nepogode sa gradom, očekuju se večeras, u toku noći i sutra na području Valjeva, pa će na snazi biti narandžasti meteoalarm, saopštio je gradski Odsek za vanredne situacije.

Očekuju se padavine od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, a u pojedinim delovima i grada i okoline i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom.

Iz gradske uprave apeluju na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal.

Takođe, moguće je zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa iz grada apeluju na učesnike u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja.

Share this post: