Milan Beko: Ne znam ko je pucao u mene

Milan-Beko

Ne znam ko je i zašto pucao na mene. Verujem u nadležne organe da će profesionalno uraditi svoj posao. Istraga je u toku i ne želim, ni na koji način, da utičem na nju i državu.

Ovo je za „Novosti“, prvi put javno, posle prošlogodišnjeg ranjavanja, izjavio Milan Beko u holu Specijalnog suda u Beogradu, neposredno pre nego što je ušao u sudnicu broj 1, da svedoči u postupku oko privatizacije „Luke Beograd“.

Beka su 15. novembra prošle godine, u Beogradu, ispred njegove kuće na Senjaku, u Ulici Andre Nikolića, upucali nepoznati napadači. Tom prilikom biznismen je zadobio povrede stomaka i grudi. Operisan je i posle sedam dana pušten na kućno lečenje. U javnosti se nije pojavljivao sve do srede, kada je došao u zdanje u Ustaničkoj ulici.

Na pitanje kako je doživeo napad na sebe i zna li ko je pucao na njega, Beko je odgovorio:

– Nikada mi se tako nešto nije dogodilo. Nisam verovao da tako nešto može da mi se desi. Ne znam zbog čega sam napadnut, niti ko je to uradio. To će pokazati istraga, ali svakako, nije prijatno ono što sam doživeo.

O tome kako se sada oseća, poznati biznismen kaže:

– Dobro sam. Operisan sam i posle boravka u bolnici, duže vreme bio sam na kućnom lečenju. Rane su sada zacelile i nemam većih tegoba. Zdravstveno se odlično osećam.

Beko se, kako veli, vratio i svojim uobičajenim, poslovnim aktivnostima:

– Mnogo radim i ne mislim o onome što se dogodilo. Trudim se da to zaboravim. Oduvek sam bio optimista i gurao napred. Verujem u bolje.

Na komentar da i fizički izgleda dobro i, kao i uvek, doterano i elegantno, poznati biznismen, uz osmeh je odgovorio:

– Da… U dobroj sam fizičkoj formi. To se valjda, da i videti…

(Novosti)

Share this post: