Moguće provokacije: Šta čeka Vučića u slučaju odlaska u Potočare?

Predsednik vlade Srbije

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da neće svi u BiH najiskrenije prihvatiti posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima.

On je dodao da su moguće provokacije, ali da je na Vučiću da donese odluku o odlasku.

Procenjujući bezbednosne aspekte Vučićeve posete, Ivanić za Tanjug kaže:

„Na Vučiću je da odluči. S jedne strane verujem da bi ta poseta dobro došla njemu, Srbiji, stvaraju pozitivnih uslova u regionu, ali s druge, posle ove priče o rezoluciji (britanskoj), u BiH je veoma napeta atmosfera i mislim da je društvo dobrano podeljeno“, rekao je Ivanić.

On je istakao da nije siguran da će ta poseta od svih biti najiskrenije prihvaćena.

GRAÐANI DEMONSTRIRAJU U CENTRU SARAJEVA

„Uveren sam da će zvanično Sarajevo to jako dobro prihvatiti, ali neoficijelni deo, nevladin sektor, pa i porodice …Mislim da to zaslužuje dobru procenu „, dodao je Ivanić.

On ne očekuje nikakvu bezbednosnu pretnju, ali ističe da su moguće svojevrsne provokacije, zvižduci, kao što je to bilo i u ranijim slučajevima.

„Objektivno to je jedna ozbiljna procena i uveren sam da će Vučić doneti najispravniju odluku za sebe i za Srbiju“, zaključio je Ivanić.

Prema njegovm rečima u organizaciji obeležavanja 20. godišnjice od zločina u Srebrenici učestvuju pre svega nevladine organizacije, dok je učešće državnih institucija i istitucija Federacije BiH i Republike Srpske formalno i protokolarno.

Ranije danas, za B92 je potvrđeno da je odlazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativni skup u Srebrenici pod znakom pitanja.

(B92)

Share this post: