Ne pitajte me za prvi milion: Biznismen Miodrag Kostić kupio je portoroški hotel Kempinski za 25 miliona evra

Kandidat

Biznismen Miodrag Kostić kupio je portoroški hotel Kempinski za 25 miliona evra, pišu regionalni mediji.

Kompanija Istrabenz turizam prodala je portoroški hotel Kempinski Palace, najluksuzniji hotel na slovenačkoj obali, kompaniji Agra Holding AG koja je registrovana u Švajcarskoj, a iza koje stoji MK grupa srpskog biznismena Miodraga Kostića, objavili su slovenački mediji koji se pozivaju na nezvanične, ali pouzdane informacije.

Prema informaciji koju je objavila Slovenačka televizija, za 100 odsto akcija kompanije Istrabenz turizam koja upravlja hotelom, Kostić će platiti 25 miliona evra.

Mediji procenjuju kako je to malo s obzirom da je njegova gradnja i obnova pre nešto više od pet godina, kad je bio u vlasništvu u međuvremenu poslovno posrnulog Holdinga Istrabenz, koštala 90 miliona evra.

Slovenački mediji već nekoliko meseci nagađali su da će Kostić kupiti hotel sa pet zvezdica u samom središtu Portoroža.

Kako se prenosi, ugovor je potpisan u četvrtak, a prodaja je deo plana poslovnog dezinvestiranja i smanjenja kreditnih opterećenja.

U Istrabenz turizmu navode da je prodaja dogovorena sa bankama poveriocima koje su kreditirale gradnju hotela sa pet zvezdica, a među kojima je najviše kredita dala Hipo banka.

Uz preduzetnika iz Srbije kao zainteresovani kupci ranije su se spominjali investitori iz Rusije i Japana, ali s njima nije došlo do sporazuma, pa nisu dali ponudu.

(B92)

Share this post: