Nemačka policija opkolila kuću kopilota koji je ubio 150 ljudi! – VIDEO

Opkoljena

Nemačka policija rasporedila je danas svoje snage ispred kuće u Montabauru za koju se veruje da pripada Andreasu Lubicu, kopilotu aviona „Džerman vingsa“ koji je pao pre dva dana u francuskim Alpima, javlja Bi-Bi-Si.

Montabaur je gradić na jugozapadu Nemačke, u pokrajini Rajnland Pfalc, a Lubic je tamo živeo sa svojim roditeljima. Ranije danas državni tužilac Marseja je saopštio na konferenciji za štampu da je Lubic namerno srušio avion i ubio sebe i 149 putnika i članova posade.

U međuvremenu mediji saznaju da je Lubic od malih nogu sanjao o letenju i da se veoma mlad učlanio u letački klub. „On je ostvario svoj san, san koji je platio svojim životom”, navodi LPD klub.

Bio je jedan od najbolje ocenjenih pilota na svetu na kvalifikacionim testovima i počeo je da radi vrlo brzo, što objašnjava mali broj sati koji je imao – svega 630. Poređenja radi, u SAD nikada ne bi dobio dozvolu da leti s tako malim brojem sati, komentarišu američki mediji. Lubic se septembra 2013. zaposlio u „Džerman vingsu“ od septembra 2013. godine, kad je prošao psihološku proveru.

Kako prenosi Tajm, njegovi sugrađani ga poznaju kao „prilično tihog, ali prijateljski nastrojenog momka“. Poslednji put je otišao u rodni grad prošle jeseni kako bi obnovio dozvolu za jedrilicu i tada „nije pokazivao nikakve znake koji bi mogli da ukažu na depresiju“.


„Bio je srećan zbog svog posla u kompaniji i dobro mu je išlo. Odavao je utisak momka koji je zadovoljan“, rekao je njegov kolega iz kluba Peter Riker.

Lubic je letačku dozvolu za upravljanje jedrilicom dobio još kao tinejdžer i primljen je u trenažni program „Lufthanze“ posle završetka jedne od najcenjenijih i najstrožih škola za pilote u Nemačkoj.

Školovanje je završio u Bremenu, u letačkoj školi „Lufthanze“, koja je majka-firma „Džerman vingsa“.

(Kurir)

Share this post: