Nestalo struje: Mladi advokat (28) iz Jagodine ubijen greškom?!

Ubistvo

Foto: Facebook/Немања Стојановић

Motiv za brutalnu likvidaciju advokata Nemanje Stojanovića (28) iz Jagodine ne postoji! To tvrde svi izvori „Aloa“ koji su imali dodir sa istragom ubistva mladog advokata.

Istraga je usmerena na prikupljanje dodatnih dokaza sa lica mesta i pregled snimaka okolnih kamera.

– Ne postoji ni trunka sumnje da je neko imao motiv da likvidira ovog mladića, posebno na ovako surov način. Sve ukazuje na to da je profesionalni ubica napravio kobnu grešku i da se mladić zatekao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. To je tek katastrofalna tragedija, ako je mladić ubijen greškom – kažu upućeni u istragu ubistva.

Postoji mogućnost da je sačekuša bila namenjena Nemanjinom komšiji sa debelim kriminalnim dosijeom, koji iza sebe ima 10 godina zatvora u Valjevu i Zaječaru zbog razbojništva i teške krađe.

– Ubica je pucao u siluetu! Hici su bili precizni, odnosno grupisani u telo i glavu. Poslednjim metkom ubica je overio mladića – ocena je stručnjaka uključenih u istragu.

NESTALO STRUJE ZBOG OLUJE

Ubica je čekao žrtvu u mrklom mraku, oko 2.30 ujutru, jer nije radila rasveta posle oluje.

foto: Facebook/Немања Стојановић

Nemanja se vraćao iz grada kući nekako u isto vreme kao i njegov komšija, koji je moguća meta ovog tragičnog napada. Pretpostavka je da je ubici javljeno da žrtva dolazi i da postavi zasedu. Međutim, komšija se zadržao u putu i prvi se na ulazu u zgradu pojavio nesrećni mladić.

– Blizina policije je okolnost koja je ubicu činila nervoznim, jer je gledao da što pre ode sa lica mesta. On je tako, po svemu sudeći, pucao u siluetu, bez suočavanja sa žrtvom. Značajna je fizička razlika između potencijalne mete i mladića i sve ukazuje na to da se plaćeni ubica uspaničio i da je pucao čim je ugledao siluetu – jedan je od mogućih scenarija.

foto: Facebook/Немања Стојановић

Prijatelji kažu da da porodica Stojanović nikada neće moći da se oporavi od velikog gubitka.

– Sestra, majka i otac su van sebe. Zatražili su pomoć lekara jer su pretrpeli veliki stres i visok intenzitet duševnog bola. Otac je, navodno, bio sumnjičav da je neko hteo njemu da se osveti, nezadovoljan slučajem koji je on branio pred sudom. Međutim, on nije branio teške slučajeve, već se bavio spornim ugovorima u parnici i nikada mu niko nije pretio.

On je sada ruina od čoveka, ceo svet mu se srušio – kažu prijatelji porodice za „Alo!“.

(Telegraf.rs)

Share this post: