Neuništivi ruski kamioni sa „autopilotom” od 2018. (VIDEO)

rusija kamion robot automatski

Ruski proizvođači motornih vozila planiraju da 2018. godine počnu proizvodnju kamiona sa automatskim upravljanjem.

Za razliku od sličnih modela drugih stranih proizvođača, ruska vozila sa „autopilotom” moći će da se kreću čak i po neuređenim i nepristupačnim terenima.

Rusija planira da pre Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u leto 2018. godine, javnosti predstavi kamione bez vozača. To je saopštio potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič na forumu nauke i tehnologije 4. oktobra u Kjotou u Japanu.

Zasad nije poznato kakve će konkretne zadatke kamioni sa automatskim upravljanjem obavljati za vreme Svetskog prvenstva.

Dokle su stigli ruski proizvođači?

Ruski proizvođači motornih vozila priključuju se trci u tehnologijama automatskog upravljanja.

U oktobru je japanski automobilski koncern Toyota saopštio da će do 2020. godine, kada će Tokio biti domaćin Olimpijskih igara, predstaviti automobil bez volana koji će biti pušten u serijsku proizvodnju.

Teretno vozilo Daimler sa autopilotom uspešno je testirano u Nemačkoj, u predgrađu Štutgarta.

Honda, Tesla Motors, Nissan i BMW takođe testiraju svoje automobile bez vozača na putevima u Kaliforniji, što je jedno od retkih mesta na svetu na kojem su ukinuta ograničenja za saobraćanje vozila sa autopilotom.

Na projektovanju autonomnog vozila u Rusiji rade dva koncerna za proizvodnju motornih vozila: „Kamaz” (u sastavu državne korporacije „Rosteh”) i „Gruppa GAZ” (u sastavu holdinga „Bazovый Эlement” magnata Olega Deripaske).

Međutim, i jedan i drugi proizvođač su saopštili da za tri godine mogu proizvesti vozilo samo „pod uslovom da država finansira ovaj projekat”.

„Imamo sve osnovne proračune za projektovanje vozila na daljinsko upravljanje na bazi modela fabrike ’Ural’.

Uz podršku države do 2018. godine možemo izraditi konačan model vozila sa mogućnostima daljinskog upravljanja i autonomnog kretanja bez vozača”, saopštila je potpredsednica kompanije „Gruppa GAZ” Jelena Matvejeva.

U međuvremenu je „Kamaz” od ruskog Ministarstva obrazovanja i nauke već dobio državne investicije u iznosu od oko 300 miliona rubalja. Svoje autonomno vozilo „Kamaz” projektuje u saradnji sa ruskim proizvođačem softvera Cognitive Technologies.

Olga Usova, predsednica Cognitive Technologies, izjavila je za „Rusku reč” da je planirano da predserijska proizvodnja kamiona započne u glavnom postrojenju fabrike automobila „Kamaz” u gradu Naberežnije Čelni u Tatarstanu.

„Autonomno vozilo KAMAZ danas je u stanju da u autonomnom režimu izvršava najjednostavnije manevre: skretanje, okretanje, kretanje oko čunjeva, zaustavljanje pred preprekom i kretanje u organizovanoj koloni”, izjavila je Usova.

Autonomno vozilo za neuređene terene

Za razliku od japanskih i drugih stranih proizvođača, koji se uglavnom orijentišu na idealne uslove saobraćaja i na kvalitetnu signalizaciju, Cognitive Technologies uzima u obzir realne uslove koji vladaju na putevima u Rusiji.

Projekat „Kamaza” i Cognitive Technologies koristi tzv. pasivan model, što znači model kompjuterizovanog vida autorobota koji prima signale spolja, tj. odluke donosi na osnovu sistema veštačke inteligencije.

„Po istim principima funkcioniše i čovek”, objašnjava Usova. „On ima oči kojima vidi put i mozak koji analizira situaciju i donosi odluke. To znači da smo u izvesnom smislu uspeli da stvorimo kompjuterski model centralnog vida. Naša vozila ’vide’ gde je put, a gde se nalaze ostali učesnici u saobraćaju.”

Prema rečima Olge Usove, njihov projekat se po tome razlikuje od brojnih projekata iz drugih zemalja, uključujući Google Car, koji su zasnovani na „modelu koji emituje signale”.

Taj model podrazumeva korišćenje dodatnih instrumenata, na primer, senzora i radara koji koriste odbijanje svetla za određivanje rastojanja. Autonomno vozilo se orijentiše na osnovu signala koji se odbijaju o elemente puta.

U razvijenim zemljama se grade tzv. pametni putevi, sa idealnom horizontalnom signalizacijom, ugrađenim senzorima za dobijanje informacija o stanju na putu i u saobraćaju.

„To je idealna situacija. U našem slučaju radari takođe mogu da se koriste, ali samo kao dodatak osnovnom modelu”, kaže Usova. „Algoritmi koje koristi naš model omogućavaju mu funkcionisanje u uslovima koji postoje u Rusiji, kao i u većem delu sveta”.

Kompanija očekuje da će projekat kamiona bez vozača Rusiji omogućiti da zauzme vodeće pozicije na međunarodnom tržištu motornih vozila, pre svega u Aziji i u zemljama u razvoju sa slabijim kvalitetom saobraćajne horizontalne signalizacije.

(Ruska reč)

Share this post: