Nije zgodno da Medvedev dolazi odmah posle Bajdena, neka sačeka malo

Susret dva premijera

U Srbiju je došao potpredsednik SAD Džozef Bajden, pa su mediji objavili nezvanične informacije da nije bilo zgodno da se odmah potom u Srbiji pojavi i Medvedev.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev, uprkos prethodnim medijskim najavama, neće doći u oktobru u zvaničnu posetu Srbiji.

Kako je navedeno u listu Danas, pozivajući se na informaciju iz Predsedništva Srbije, nema nikakvih najava da Medvedev dolazi u Beograd u oktobru jer bi, u suprotnom, u već uveliko stigla agenda posete i već bi se obavljale pripreme za dolazak ruskog premijera.

Ovako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao rođendan svom ruskom kolegi

– Reč je o poseti vrlo važnog gosta, takve se pripreme ne mogu raditi dan za dan.

Zaključak je da se ni ova, medijski vrlo intenzivno najavljivana poseta, neće dogoditi ovog meseca – rekao je sagovornik Danasa.

List podseća da je Medvedev prvobitno trebalo da poseti Srbiju još u aprilu, tokom izborne kampanje, pa je to odloženo za vreme posle izbora, odnosno za jun.

Tada, međutim, nije došlo do posete jer je Vlada Srbije formirana tek u avgustu, iako je bilo najavljivano da će Medvedev doći odmah po formiranju nove vlasti.

Ipak, krajem avgusta u Srbiju je došao potpredsednik SAD Džozef Bajden, pa su mediji objavili nezvanične informacije da nije bilo zgodno da se odmah potom u Srbiji pojavi i Medvedev.

Šta je pravi razlog više puta odlagane posete Medvedeva Beogradu nije moguće saznati, ali pretpostavlja se da bi jedan od razloga mogao biti i sporni status ruskog humanitarnog centra u Nišu.

(danas.rs)

Share this post: