NOVAK POVLAČI „RUČNU“: Od sada, tenis će za mene biti uživanje bez prioriteta!

gettyimages

gettyimages

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je „promenio prioritet“, da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

„To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule“, rekao je Novak u Beogradu.

Kako je objasnio, sada želi da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio je da posle osvajanja Rolan Garosa – to više nije bio slučaj.

Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, oberučke ću ih prihvatiti. Sada sam na ‘aktivnom’ odmoru. Za sada je plan takav, a sledeća stanica jeste Šangaj (Masters).

I dalje postoji ‘mikro’ povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis„, rekao je Novak.

Kako je rekao, ključni čovek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Beker, te je najavio razgovore s Nemcem o produžetku saradnje.

On je najviše doprineo psihološki, ono što proživljavam, on je veliki deo toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje… Posle Rolan Garosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidelo.

Oduvek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija poslednjih meseci – osećam ‘teret i pritisak’ priče o istoriji„, rekao je Novak.

(B92)

Share this post: