Novak pretposlednji i „poslednji kineski car“ (VIDEO)

Ilustracija

U finalu turnira u Pekingu najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković odbranio je titulu šampiona, pobedivši Španca Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:2 ). Meč je trajao jedan i po čas.

Novak je u Kini „jurio“ šestu uzastopnu titulu u Kini u 45. međusobnom duelu sa Rafaelom Nadalom (do danas je bilo 23:21 za Španca) i odlično započeo meč, oduzevši Rafi servis već u prvom gemu.

Do šestog gema i servisa Đokovića oba tenisera su manje-više lako osvajala „svoje“ gemove, a tada je Španac propustio dve šanse da uzvrati udarac, pošto je Novak spasao brejk lopte.

Odmah u narednom gemu najbolji teniser sveta napravio je novi brejk, takođe posle druge prilike za to i na svoj servis, bez izgubljenog poena, osvojio prvi set.

Uvodna dva gema drugog seta trajala su nekih 15 minuta, svako je osvojio svoj servis, da bi se u trećem pri 30:0 za Novaka, Nadal požalio na povredu stopala.

Posle pauze od nekoliko minuta meč je nastavljen, a Đoković je došao do brejka koji je materijalizovao u narednom gemu i poveo sa 3:1. Već na naredni Rafin servis, Novak je napravio još jedan brejk i najavio šestu uzastopnu titulu u Pekingu.

Inače, Nadal je u Kini trijumfovao jednom, 2005. godine. Zatim su obojica dobila po gem, pa je Đoković imao šansu da sve reši na svoj servis.

Sve što je španski teniser uspeo da uradi je da dođe do „đusa“, a nakon toga je Srbin mogao da, zajedno sa nama, počne da slavi novu titulu, pošto je iskoristio treću meč loptu.

(BKTVNEWS/AP/Tanjug)

Share this post: