Novi lider britanskih laburista: NATO je trebalo da prestane da postoji još 1990. godine

dzeremi corbin laburisti britanija

lavni pretendent na položal predsednika britanskih laburisa – Džeremi Korbin – ponovo je zatražio da Ujedinjeno Kraljevstvo istupi iz NATO! Pritom je rekao:

„NATO je trebalo da prestane da postoji još 1990. godine. Kritikujem NATO zato što je to organizacija iz vremena Hladnog rata koja je trebalo da prestane da postoji odmah posle Varšavskog ugovora. Ako alijansa otvoreno za svoj cilj postavlja vlastito širenje, onda će ruski generali sopštiti svom državnom rukovodstvu: mi smo takođe prinuđeni da se širimo da bismo parirali NATO“.

Korbin je – učestvujući u tv-debati kandidata na prvu partijsku funkciju – naglasio da Britanija treba da razvija dobre odnose sa Rusijom da bi se demilitarizovala granica sa Ukrajinom. Jer, u protivnom slučaju: posledice mogu da budu veoma opasne.

Prema poslednjoj sondaži istraživačkog centra YouGov, Korbin ima ubedljivo najveće šanse da stane na čelo laburista. Za njega je spremno da glasa 53 odsto pristalica te partije. To je čak deset odsto više nego pre 20 dana.

Njegov glavni konkuret je Endi Behem koji ima 21 odsto podrške.

Laburisti će svog novog lidera izabrati 12. septembra.

(Fakti.org)

Share this post: