Novinar iz Prištine u nekoliko navrata pokušao da isprovocira Vučića

aleksandar vucic vlada

Novinar prištinske novinske agencije DTT-net u dva navrata je večeras na pres konferenciji u Briselu, po otvaranju poglavlja pregovora EU sa Srbijom, pokušao da isprovocira premijera Srbije.

Novinar se „napravio lud“ a potom pozvao na „moguće loš prevod“ (srpski premijer je po evropskoj praksi govorio na maternjem jeziku) pa je prvo pitao Aleksandra Vučića da li je u svom obraćanju upotrebio konstrukciju „velika Srbija“, a potom imputirao sprskom premijeru da je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika nazvao „ludakom iz Bosne“.

Na prvu provokaciju, Vučić je odgovorio da je on rekao da je danas „veliki dan za Srbiju“:

„Rekao sam ‘veliki dan za Srbiju’ i velika je razlika između ‘veliki dan’ i ‘velika Srbija’. Nešto ste pogrešno razumeli“, mirno je odgovorio Vučić.

Isti novinar je zatim upitao srpskog premijera „kada će se sastati sa ludakom Dodikom“, a onda je to ponovio još dva puta, na šta ga je Vučić upozorio da ne vređa lidera Republike Srpske.

„Neću dozvoliti da označavate takvim imenom predsednika Republike Srpske. Iako se ja s njim u mnogim pogledima ne slažem, neću dozvoliti da predamnom i Briselom vređate predsednika Republike Srpske“, mirno je rekao Vučić, mada vidno iznenađen neprimerenim istupom.

On je zamolio prištinskog novinara da bude pristojan.

„Nije u redu tako nekoga obeležiti. Molim vas, ponašajte se pristojno i nemojte da ovo bude treći put da se izvinjavate“, rekao je Vučić.

Sa Dodikom o miru u regionu

Na pitanje koju će poruku poslati posle sastanka sa Dodikom, Vučić je odgovorio da će to biti – mir i stabilnost u regionu. „Nadam se da ću se sa Dodikom sastati u sredu ili četvrtak i moja poruka je uvek ista – mir i stabilnost u celom regionu zapadnog Balkana“, zaključio je Vučić ne prekidajući konferenciju.

(MONDO/Tanjug)

Share this post: