Nursultan Nazarbajev i Aleksandar Vučić „napadaju“ Kinu i celu Aziju

Foto: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije

Ako ujedinimo naše sposobnosti, srpske kompanije moći će da osvajaju Kinu i celu Aziju, istakao je danas predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima, premijer Vučić sastao se sa Nazarbajevim sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje i ekonomskoj saradnji.

Premijer Vučić zahvalio je Nazarbajveu za sve što Kazahstan na međunarodnom planu čini za Srbiju, držeći se principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet zemlje i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Vučić je izrazio nadu da će nakon posete doći do jačanja ekonomske saradnje dve zemlje, kao i da će veći broj kazahstanskih kompanija doći u Srbiju, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je izneo predlog za formiranje zajedničkih preduzeća iz oblasti poljoprivrede i energetike i istakao potrebu za povećanjem trgovinske razmene.

Predsednik Nazerbajev istakao je da je došao u posetu Srbiji kako bi učvrstio i proširio saradnju dve zemlje.

On je naglasio da je cilj Kazahstana da do 2050. godine budu među 30 najrazvijenijih zemalja sveta, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Share this post: