O referendumu u RS pita se Putin!

Sprema se ruski Majdan?

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik će 22. septembra, tri dana pre zakazanog referenduma posetiti Moskvu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je došlo vreme da stranci prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari BiH, ističući da BiH nema šansu da uspe kao država sve dok se ne postigne dogovor lokalnih političara.

Dodik je rekao da je zbog uplitanja stranaca u unutrašnje stvari BiH ta zemlja „neozbiljna priča“.

„Neverovatno je da ambasadori u BiH uzimaju za pravo da kometarišu unutrašnje političke dogadjaje.

To nema nigde na svetu, samo se ovde to dešava i zato je ovo neuspešna zemlja i priča i nema šanse da uspe“, kazao je on novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, o BiH treba da se dogovore domaći političari, bez uplitanja stranih ambasadora, bez obzira odakle oni dolaze.

Predsednik RS danas je razgovarao sa ambasadorom Rusije Petrom Ivancovom o odluci Ustavnog suda BiH, kojom se zabranjuje održavanje referenduma o Danu RS.

„Da je imalo veze s pravom, ne bismo došli u situaciju da se odlučuje na ovaj način“. ocenio je Dodik.

Ruski ambasador Petar Ivancov rekao je da narod Republike Srpske ima pravo da se o vitalnim pitanjima izjasni na referendumu.

On je kazao da ga je Dodik obavestio da će 25. septembra biti održan referendum i da mu je pojasnio kako teku pripreme za referendum.

Ivancov je dodao da je s Dodikom razgovarao i o njegovoj poseti Moskvi, 22. septembra, kao i o partnerskim odnosima RS i Rusije, ističući da njegova zemlja daje podršku RS

(Beta)

Share this post: