O SUDBINI EVROPE ODLUČIVAĆE EVROPLJANI, A NE BRISELSKA ELITA! Orban: Usta su Klintonova, ali glas je Sorošev!

Premijer Mađarske

foto: Tanjug

Mađari i Poljaci s pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg predsednika SAD Bila Klintona da je demokratija postala previše problematična u Poljskoj i Mađarskoj.

Kačinjski je, naime, poručio Klintonu da bi trebao posetiti psihijatra. Na račun Poljske i Mađarske, kao i ostatka centralne Evrope, upućeni su negativni komentari od izbijanja migrantske krize, a to, kako tvrdi Orban, nije slučajno.

„Iza Demokratske stranke vidimo Džordža Soroša. Usta su Klintonova, glas je Sorošov“, naveo je Orban. Prema njegovim rečima, moć mađarske opozicije je daleko slabija od političkog uticaja organizacija koje finansira Soroš.

Orban je ponovio da se Brisel prema Poljskoj ponaša na način koji ta zemlja nije zaslužila i da je vređa. „Ma koliko mislili da su ‘veliki dečaci’ u Briselu, borbu protiv Poljaka nikada neće izvoevati“, poručio je Orban.

Komentarišući referendum o prijemu migrantskih kvota, Orban je rekao da je referendum jedina stvar koje Brisel ne može da se otrese.

Ako referendum u Mađarskoj uspe, Brisel će uzmaknuti, dodao je on. „Mađarska vlada želi demokratsku Evropsku uniju čije unutrašnje odnose, pravila u svakodnevnom životu, etnički sastav i kulturu utvrđuju Evropljani, a ne birokratska elita u Briselu, koja se ponaša suprotno željama evropskih naroda“, rekao je Orban.

Smatra da nekontrolisana imigracija nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti. „Niko ne želi da ključeve svog doma preda strancima“, zaključio je Orban.

(Global CIR/Agencije)

Share this post: