Obama se obratio republikancima: Niste dorasli da se nosite sa Putinom!

amerika-kongres

Osvetio im se za izjave tipa: „Obama je slab, Putin mu baca prašinu u oči, a kad ja porazgovaram sa Putinom – sve će biti drukčije“.

Američki predsednik Barak Obama javno je ismejao lidere opozicione Republikanske partije – koji kritikuju slabosti njegove spoljne politike – naglasivši da oni ne bi bili u stanju da se suprotstave Vladimiru Putinu.

Obama se, zapravo, osvrnuo na nedavni skandal povezan sa debatom republikanskih predsedničkih kandidata na televiziji CNBC. Tada su se bezmalo svi akteri-pretendenti na Belu kuću žalili da im voditelji ne postavljaju korektna pitanja.

„Sigurno ste primetili, rekao je Obama, da je svaki od republikanskih pretendenata govorio: „Obama je slab, Putin mu baca prašinu u oči, a kad ja porazgovaram sa Putinom – sve će biti drukčije“.

A ispostavilo se da nisu u stanju da izađu na kraj ni sa šačicom tv-voditelja CNBC za vreme debate“.

Američki lider je u nastavku ukazao republikancima: „Da znate: s obzirom da niste u stanju da izađete na kraj sa voditeljima – sumnjam da će Rusi i Kinezi zbog vas biti nešto zabrinuti“.

Obama je sve ovo rekao u Njujorku, za vreme susreta sa aktivistima i simpatizerima svoje Demokratske partije.

Predsednički kandidat republikanac Donald Tramp pre poslednje tv-debate je izjavio da će on naći zajednički jezik sa Putinom, a ostali pretendenti se utrkuju ko će zauzeti žešću poziciju prema Rusiji.

(Fakti)

Share this post: