OBRADOVIĆ: Naprednjaci učestvuju u stvaranju nezavisnog Kosova! (VIDEO)

Bosko Obradovic Dveri

Bosko Obradovic Dveri

Predsednik Poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović, obratio se na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju rečima, da je veoma interesantan nastavak pozorišne role, koju ovde, na sednici Odbora, ima Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM i Vulinov naslednik, koji se pred medijima predstavlja kao veliki Srbin i branitelj KiM, a u stvari direktno učestvuje u stvaranju nezavisnog Kosova i sprovođenju antiustavnih Briselskih sporazuma.

Boško Obradović je rekao da će Dveri, kao i do sad, kad god se to od Dveri bude tražilo, da pomognu borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i  život i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, bez obzira ko se bude nalazio na vlasti u Srbiji.

Međutim, ova vlada ne može očekivati nikakvu podršku sa naše strane, jer je potpisala antiustavne Briselske sporazume, kojima su ukinute sve  institucije države Srbije na KiM i naš narod praktično predala u ruke separatističkom režimu u Prištini.

„Vlada Srbije vrši pregovore sa sponzorom nezavisnog Kosova.

Ceo svet zna da na teritoriji KiM živi separatizam i da je EU sponzor nezavisnog Kosova, a naprednjaci upravo Brisel predstavljaju kao naše prijatelje i čuvare naših interesa na KiM. Koga to naprednjaci više lažu i obmanjuju?

i ste, gospodo naprednjaci, razbili jedinstvo Srba po pitanju KiM. Vi ste sklonili Srbe, vodeće ljude sa severa KiM, jer su pružili najveći otpor šiptarskom režimu. Više od pola članova Briselskog sporazuma ne pominje jedinstvo srpskih opština na severu Kosova. O kojim to onda prijateljima vi nama pričate?

Sve ste uradili u interesu šiptarske vlasti, i evo Trepča je jedan dokaz za to. SNS direktno učestvuje u stvaranju nezavisnog Kosova. Vi ste dodatni sponzor stvaranja nezavisnog Kosova u saradnji sa EU“ – istakao je predsednik poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović.

Obradović je još dodao, da je Srpska napredna stranka učestvovala u šiptarskim izborima i time dala legitimitet stvaranju nezavisnog Kosova.

Kada se Dveri budu pitale biće poništeni antiustavni Briselski sporazumi, biće prekinuti pregovori o statusu KiM u Briselu, gde nemamo ni jednog saveznika, ni neutralnog posrednika, već stranu koja direktno sponzoriše separatizam i šiptarski režim.

I tema KiM biće vraćena u Savet bezbednosti UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini – zaključio je Boško Obradović.

Na kraju sednice Boško Obradović je tražio da se hitno zakaže vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj bi se ova tema uozbiljila i na kojoj bi ministri, na čelu sa premijerom, odgovarali na pitanja narodnih poslanika vezana za ovu temu.

(dveri.rs)

Share this post: