Obrt u Savetu bezbednosti UN: Britanci bitno izmenili rezoluciju o Srebrenici!

SB UN

Velika Britanija je pred diplomatskim pritiskom Rusije i Srbije bitno izmenila svoju skandaloznu i antisrpsku rezoluciju o Srebrenici i iz teksta izbacili tvrdnje o genocidu i da su Srbi masovno silovali dečake!

Velika Britanija je juče ipak pod pritiskom Rusije izmenila tekst spornog dokumenta o Srebrenici čime je postignut kompromis u Savetu bezbednosti UN, a skoro sve stvari oko kojih su se bunile Srbija i Rusija su izbačene.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je pred put u Budimpeštu dobio novi izmenjeni tekst rezolucije o kome kaže:

– Nijedan tekst Rezolucije o Srebrenici za nas ne bi bio lak. Pažljivo ćemo proučiti predlog koji smo danas dobili i radićemo sve što možemo kako bi zaštitili naše interese.

U novoj verziji teksta genocid je preformulisan u “najteži zločin”, a nema ni monstruozne laži da su Srbi masovno silovali dečake.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja da prisustvuje sednici Saveta bezbednosti UN-a na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rezoluciji.

– Teško ćemo to izvesti, jer jeto 7. jula, u kasnim noćnim satima po našem vremenu, a ja već sutradan moram biti u Beogradu, zbog posete Angele Merkel – rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: