Ojačaćemo našu vojsku toliko da će nas pitati za dozvolu i kad krenu u toalet (VIDEO)

„Ruska vojska u Siriji bori se protiv boraca koji Rusiju otvoreno nazivaju neprijateljem i ne kriju planove o ekspanziji na teritoriju Rusije“, izjavio je u subotu ruski predsednik Vladimir Putin, a preneli su ruski mediji.

„Jačanje vojske najvažniji zadatak“

– Vojna veština naše vojske sada se usavršava i u vojnoj operaciji u Siriji. Boreći se u ovoj bliskoistočnoj zemlji, naši vojnici i oficiri štite interese Rusije – rekao je ruski lider na svečanosti povodom Dana zaštitnika otadžbine u Kremlju, a prenose agencije.

Šef ruske države naveo je da je u poslednje vreme učinjen „ozbiljan korak ka jačanju armije i flote: iz godine u godinu povećavaju se mogućnosti Vazdušno-kosmičkih snaga i Vojno-mornaričke flote, potencijal strateškog obuzdavanja, a vojska jača u ključnim, strateškim pravcima“, navode mediji u Rusiji.

Prema oceni predsednika Rusije „povišen je nivo operativne i borbene pripremljenosti vojske, jedinice i odredi se u skladu sa planovima snabdevaju najnovijim primercima naoružanja i vojne tehnike, a ruska odbrambena industrija je orijentisana na stvaranje i proizvodnju savremenih sistema oružja“.

– Jačanje i razvijanje Oružanih snaga, cele vojne organizacije Rusije, uvek će da bude najvažniji zadatak države – rekao je Putin, a preneli su ruski mediji.

(Vestionline)

Share this post: