Otkako su u Siriju stigli ruski sistemi S-400, Amerikanci nisu izveli ni jedan jedini vazdušni udar! – VIDEO

Raketni sistem

Samo što su ruski PVO i protivraketni sistemi S-400 stigli u Siriju, nisu se utišali samo Turci, nego i Amerikanci.

Takozvana „međunarodna koalicija“, koju predvode SAD, nije od juče izvela ni jedan jedini udar po bazama i položajima Islamske države, javlja Raša tudej.

Njen štab, naravno, tvrdi da to nema veze sa pojavom ruskih zenitnih raketnih sistema koji mogu da drže pod kontrolom celu teritoriju Sirije i dobar deo juga i jugozapada Turske.

„Odsustvo udara nije povezano sa postavljanje ruskih S-400. Neravnomernost udara, ili pak njihovo izostajanje, povezano je samo sa borbenim dejstvima. Udari nikada nisu slučajni već su sastavni deo organizovane kampanje. Uostalom, ciljevi se prvo otkrivaju, pa dodatno proveravaju pre napada jer želimo da nanesemo maksimalnu štetu Islamskoj državi, a da minimizujemo moguće žrtve meru civilima“, saopštio je štab koalicije predvođene Amerikancima.

Štab, naravno, o tome „mudro ćuti“, ali uopšte nije isključeno da Ameri, pogotovo što je sada kod Latakije i ruska krstarica „Moskva“, ne bombarduju da se ne bi videlo da su dosad najčešće „glumili“ bombardovanje Islamske države.

Ili da ne bi morali da njene baze, skladišta i utvrđene položaje zaista bombarduju!

(Kurir)

Share this post: