OVO IM SE NEĆE DOPASTI: Evo šta kažu Rusi, šta bi se desilo kada bi počeo rat SEVERNE KOREJE i AMERIKE!

foto: thinkstock

U slučaju izbijanja punog konflikta između Severne Koreje i SAD stradale bi desetine hiljada Amerikanaca koji žive u Južnoj Koreji, upozorava Savet za bezbednost Ruske federacije.

Sjedinjene američke države su svesne da bi u slučaju napada na Severnu Koreju na udaru te  zemlje bilo i 250.000 državljana SAD koji žive u Južnoj Koreji, kaže Nikolaj Patrušev, sekretar ruskog Saveza za bezbednost.

– Ako dođe do velike eskalacije na Korejskom poluostrvu desetine hiljada Amerikanaca će umreti – kaže Patrušev i dodaje da su takvi gubci neprihvatljivi za SAD.

On je objasnio da se  artiljerija i rakete Severne Koreje nalaze samo 50 kilometara od Seula i da je u njihovom dometu grad od deset miliona stanovnika.

Patrušev je rekao da je za podizanje tenzija na polusotrvu odgovorna Amerika koja pibegava oštroj retorici i organizuje vojne vežbe kako bi isprovocirala Severnu Koreju.

On objašava da Pjongjang na to odgovara novim lansiranjima raketa  i jednako oštrom retorikom što stvara „začarani krug napetosti“.

– Taj začarani krug može da se reši samo političkim i diplomatskim razgovorima – objašnjava on dodajući da Rusija i Kina pokušavaju da posreduju u smanjenju napetosti.

(Mediji)

Share this post: