Ovo je prva poruka Srbima: Albanci tvrde da je grad Niš njihov

srbija nis grad nocu

Albanci nastavljaju da provociraju Srbe, a najnovije provokacije ogledaju se u natpisima albanskih medija, koji iznose tvrdnje da je Niš oduvek bio njihov grad i da mu je pravo ime Nisi!

Kako tvrdi albanski medij “Presheva Jone” Niš je oduvek bio čist Albanski grad, ali je onda etnički očišćen od strane Srba, kao i sporazumima Beograda i Turske.

Ovaj medij kao dokaz tvdrnje da je niš (Nishi na albanskom) prikazuje fotografiju Albanaca u ovom gradu iz 1912. godine na kojoj je prikazano proterivanje Albanaca iz Srbije!

Oni takođe navode da je do tada u Srbiji živelo preko 100.000 Albanaca, a da ih je sada nešto više od 5.ooo!

Ovo je samo još jedna u nizu provokacija Albanaca, a podsetimo da su Albanci – katolici s Kosova i Metohije, tvrdili i da su pojedini manastiri i crkve SPC-a zapravo njihovi hramovi koje su im Srbi davno oteli i traže da im se neke od srpskih svetinja vrate i daju na upravljanje, kao i da se odatle proteraju pravoslavni sveštenici!

U selu Đonaj, nedaleko od Prizrena na Kosovu i Metohiji, nalazi se pravoslavna crkva stara 1.000 godina, za koju lokalni meštani tvrde da je to zapravo katolička crkva. Albanci se pozivaju na svoju istoriju pre nego što su prešli u islam, tvrde da je siva crkva njihova i da im je oteta, pa je žele nazad.

(Telegraf.rs)

Share this post: