Počuča progovorio: Danima su me mučili u podrumu

Uhapšen

Bivši portparol PTJ,a koji je bio uhapšen u Donjecku 17. marta pod optužbom da je planirao atentat na dvojicu srpskih dobrovoljaca Radomir Počuča, kaže da nije želeo ničiju likvidaciju, jer nije takav čovek.

“Nisam planirao bilo čiju likvidaciju jer nisam takav čovek. Tokom dana provedenih u zarobljeništvu narušeno mi je zdravlje, ali obraz nije“, rekao je za “Naše novine” Počuča,  i dodao da planira da se vrati u Srbiju.

“Odveli su nas u mračni podrum hotela. Svakodnevno, 24 časa smo imali lisice na rukama. Hranu smo dobijali ujutru i uveče, i to su bili niskokalorični obroci sa malo hleba i barenim povrćem. Smršao sam 15 kilograma. Iako su mi pretili da pazim šta pričam jer imam porodicu u Srbiji, nisam hteo da priznam nešto što nisam uradio“, rekao je on, dodavši da su mu pretili da će mu pucati u testise.

On je istakao da je gore prošao njegov saborac Vlado Stanić, koga su mučili strujom i davili kaišom.

Počuča se pre nekoliko dana obratio javnosti preko društvene mreže Fejsbuk posle vesti o njegovom hapšenju, koje se dogodilo sredinom marta na ukrajinskom ratištu, zbog navodnog planiranja ubistava srpskih dobrovoljaca koji se bore u Ukrajini na strani proruskih snaga.

(Naše novine)

Share this post: