PODGORICA NA NOGAMA – Hiljade ljudi na mitinzima!

crna gora protesti demonstracije ostavka

U Podgorici su u toku završni mitinzi opozicionog DF-a i Đukanovićevog DPS-a pred izbore u Crnoj Gori.

Skup Demokratskog fronta održava se na Trgu republike.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović prvi se obratio velikom broju prisutnih napominjujući da će za 48 sati DF proglasiti pobedu zajedno sa ostatkom opozicije, sa kojima su sklopili sporazum da se nakon izbora ne ulazi u vladu sa Milom Đukanovićem.

Bulatović je kazao okupljenima da ne nasedaju na malverzacije DPS-a.

„Uveče će 16. oktobra biti sve mirno, ništa se neće desiti posle vlasti u Crnoj Gori. Biće veselja u mnogim domovima“, kazao je Bulatović.

„DF je siguran garant da Milo Đukanović neće nikog da kupi“, zaključio je Bulatović uz poziv biračima da glasaju za ovu opciju.

Funkcioner DF-a Branko Radulović pozvao je građane Crne Gore da se pridruže Demokratskom frontu u zajedničkoj borbi protiv diktatora.

„Gotov je! U nedelju, građani Crne Gore, rađa se istorija, vaskrsava Crna Gora, tradicionalana i moderna, pravna, stvaralačka. Naš san biće java! Pred istinom nema laži. Diktator se prepao, zna da mora da vrati državu narodu, vrati ono što je opljačkao“, naglasio je Radulović.

On se obratio i onima koji su do sad glasali DPS istakavši da je glas za DPS glas protiv Crne Gore:

„Glas za DPS je glas za mafijaša Mila Đukanovića, nije za Crnu Goru, to je glas protiv Crne Gore, protiv vaše budućnosti, dece, to je: dati lopovu vlast!“.

Onima koji nisu glasali i žele da odu u inostranstvo Radulović je poručio da je ovo i njihova zemlja, zemlja koju su stvorili njihovi preci, a ne zemlja Mila Đukanovića te ih pozvao da raspakuju kofere i dođu da se zajedno bore za Crnu Goru.

A kod Mila… 

Pristalice Mila Đukanovića koje su ispunile SC Morača kojih je, prema proceni portala CdM oko šest hiljada, između pesama kao što su „Niđe tako vedrih noći“ i „Goro moja“ skandiraju „Milo, Milo“.

Većina nosi crvene majice na kojima je ispisan slogan „Sigurnim korakom“, a ima i onih koji nose bele majice s Đukanovićevim likom.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kazao je da je Podgorica grad koji diktira razvoj Crne Gore.

„Bez DPS-a nema evropske Crne Gore, a bez evropske Crne Gore nema razvojaPodgorice.

Nema dileme između nas i njih, to je lažna, izmišljena dilema“, poručio je Stijepović.

„Svaki glas SDP-u završiće kod DF-a. DPS će osvojiti više glasova u Podgorici nego bilo koja koalicija na čitavoj teritoriji Crne Gore“, kazao je Vladan Vučelić.

Nikola Janović kazao je da je podržao politiku koja je svih ovih godina, na svim strateškim raskrsnicama, Crnu Goru vodila pravim putem, dok je Halil Duković rekao da će se 16.oktobra radovati samo DPS, javlja RTCG.

(in4s.net/Blic)

Share this post: