POKOLJ u noćnom klubu: U ovom trenutku DEDA MRAZ je ubio 39 ljudi! – VIDEO

Masakr

foto: printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je danas da je u toku potraga za „teroristom“ koji je ubio 39 ljudi, među kojima je 16 stranaca, i ranio još 69 u noćnom klubu „Reina“ u Istanbulu, gde je bio organizovan doček Nove godine.

„Potraga za teroristom je i dalje u toku. Policija je pokrenula neophodne operacije. Nadamo se da će (napadač) uskoro biti uhvaćen“, rekao je Sojlu, prenosi AFP.

Sojlu je kazao da je „ovo bio masakr, istinski nehumano divljaštvo“ i da se veruje da je napadač pobegao iz noćnog kluba u drugoj odeći, kao i da je napad izvršio sam.

Foto: Reutersfoto: Reuters

„Samo je 21 telo do sada identifikovano“, rekao je on i dodao da je među ubijenima petoro turskih državljana, kao i da je 69 ranjenih prebačeno u bolnice.

Ministar zdravlja Turske Redžep Akdag dodao je da je „četvoro ranjenih u veoma ozbiljnom stanju“.

Guverner Istanbula Vasip Šahin izjavio je da se radi o aktu terorizma.

Klub „Reina„, gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila.

U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora.

Turski mediji se u svojim izveštajima i dalje ne slažu u tome da li je bio jedan ili dvojica napadača.

Turska državna agencija Anadolija javila je da je bio jedan napadač.

Foto: Reutersfoto: Reuters

Privatna turska televizija NTV, međutim, navodi da su bila dvojica napadača, od kojih je bar jedan bio obučen u odeću Deda Mraza, kao i da su nosili oružje „dugih cevi“.

Privatna agencija Dogan s treće strane tvrdi, pozivajući se na izjave očevidaca, da su napadači „govorili arapski“.

Foto: Reuters foto: Reuters

Na istanbulskim ulicama je u novogošnjoj noći bilo raspoređeno 17.000 policajaca, nakon serije terorističkih napada, koje su izvodili kurdski militanti i sledbenici Islamske države.

(Tanjug)

Share this post: