POLJACI NASELI NA „DOBRU“ PROPAGANDU: Kupuju oružje vredno milijardu i po dolara od Amerikanaca!

amerika sistem thaad anti raketni

Nakon što se iz Amerike već nekoliko dana uzastopno čuju glasovi o navodnom planu Rusije da, čak i nuklearnim oružjem, napadne Poljsku, vlasti ove zemlje su odlučile da ulože još stotine miliona dolara ne bi li došli do „spasonosnog“ američkog naoružanja.

Poljska je odlučila da nastavi sa jačanjem vojnih kapaciteta, pa su naručili još 100 vojnih vozila, nakon što je poljski predsednik Andžej Duda naglasio da Poljska mora da pojača svoje obrambene snage zbog „ruske agresije“ u regionu.

„Svi vi ovde možete biti apsolutno sigurni da Poljskom danas vladaju ljudi kojima je izgradnja snažne države, sa snažnom bezbednosnom strukturom, a to podrazumeva i posedovanje moćne vojske, jedan od najviših prioriteta“, istakao je Duda u razgovoru za Polskie Radio.

Poljsko ministarstvo obrane naručilo je vojna vozila od domaćeg proizvođača Huta Stalova Vola S.A. i državne kompanije Rosomak S.A.

Takođe, portparol poljskog ministarstva obrane potvrdio i da će uskoro nabaviti i 24 Boing AH-64 Apača u sklopu nabavke vredne 1,4 milijarde dolara.

Pojam „ruske agresije“, koji se pojavio tokom rata na istoku Ukrajine i danas se uveliko koristi kao argument istočnoevropskih Vlada za potrošnju ogromnih količina novca na naoružavanje.

(advance.hr/Pravda)

Share this post: