Posekla ga 3 radnika za 90 minuta: Pogledajte kako je oboren hrast star 6 vekova – VIDEO

Pao za 90 minuta

Hrast na Savincu, drvo-zapis staro više od 600 godina, jutros su posekla trojica radnika firme „Art pres“ iz Beograda, koje je angažovalo Građevinsko preduzeće „Planum“.

Kako su ti radnici izjavili, sečenje je počelo u 5 časova, a završeno je u 6.30 kada je hrast oboren, meštani im nisu pravili nikakve probleme.

Dvojica radnika nisu želela da kažu svoja imena, a Dragan Jovčić (53) iz Belanovice kod Ljiga je rekao da su radili sa tri testere i da nikada u radnom veku veći hrast nije odsekao.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

„Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, a za 20 godina bi se i sam osušio“, rekao je Jovčić. Ogroman panj je u sredini potpuno istrulio i niko od građana ne želi da dođe da ga vidi.

Radnici raskrčuju teren kako bi mehanizacija azerbejdžanske firme „Az Virt“ nastavila izgradnju na Koridoru 11. Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, stigla je do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni.

„Nisu ga posekli ni Turci, ni komunisti, ali je pao na dan Svetih 45 mučenika iz Nikopolja, 23. jula“

Predsednik Mesne zajednice Miliša Nikolić je rekao da je hrast bio „zapis“ i predstavljao je svetinju kraj koje su vekovima vršeni obredi. On je dodao da ga nisu posekli „ni Turci, ni komunisti“, ali je „pao na dan Svetih 45 mučenika iz Nikopolja, 23. jula“.

VIDEO SNIMAK SEČENJA HRASTA ZAPISA MOŽETE POGLEDATI OVDE

(Beta)

Share this post: