Predsednica Skupštine Srbije Maja GOJKOVIĆ: Troje poslanika „Dveri“ su NASILNO upali u moj kabinet

Predsednica Skupštine Srbije

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da su troje poslanika Dveri upali u njen kabinet, vređali je i onemogućavali da napusti prostoriju, a da je ona sama uspeli da ih izbaci.

Gojkovićeva je novinarima u Skupštini Srbije rekla da su Boško Obradović, Marija Janjušević i Srđan Nogo, oko 10.00 sati nasilno upali u njenu kancelariju, vikali, vređali je, kao i žene koje rade u njenom kabinetu.

Gojkovićeva je kazala da su im sekretarice rekle da se ona priprema za sastanak sa predstavnicima Senata Italije, ali da je Obradović „upao“ u njen kabinet.

„Ovo se dešavalo samo u fašističkim režimima“, ocenila je Gojković i dodala:

„Nisam želela to da dozvolim, da se ponižava parlament Italije, da parlament bude fašistički poligon, nisam želela i neću dozvoliti da se napada bilo koja žena ovde, ne mislim samo na sebe, već na saradnice i pripadnice službe obezbeđenja, a njih su oni grubo vređali“.

Ona je kazala da je ponosna što je troje poslanika Dveri uspela sama da izbaci iz kabineta.

„Sama sam uspela sve troje da fizički izbacim iz svoje kancelarije i ponosna sam na to, jer ću na svaki način zaštiti žene koje se bave politikom, kao i Narodnu skupštinu Republike Srbije“, rekla je Gojković.

Ona je kazala da će nastaviti sa redovnim aktivnostima i sednicu parlamenta voditi kako je predviđeno.

Upitana da li misli da i ona doprinosi ovakvoj atmosferi u Skupštini Srbije, kako često navodi opozicija, Gojković je rekla da oni „nemaju ogledalo kod svoje kuće i ne vide kako se ponašaju“.

S druge strane šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nije istina da su on i dvoje njegovih stranačkih kolega napali predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković.

Obradović je novinarima u Skupštini rekao da su oni došli kod predsednice parlamenta u kabinet da joj postave pitanje zbog čega je on isključen sa sednice i kada će Gojković odgovarati za „pljačku“ Novog Sada dok je bila gradonačelnica tog grada.

„Rekli su nam da Maja Gojković ima sastanak. Ja sam pokucao na vrata, a potom i ušao, videli smo da nema nikakvog sastanka i da je sama i postavio sam joj pitanje zašto sam isključen sa sednice“, rekao je Obradović.

On tvrdi da nije bilo osnova da bude isključen sa sednice i da mu Gojkovićeva nije izrekla meru isključenja od 20 radnih dana nego da mu je posle izrečene treće opomene rekla da ne može da učestvuje u daljem radu sednice.

Prema njegovom navodu, odluka o isključenju sa sednice je doneta tokom vikenda, posle konsultacija sa predsednikom Srbije i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.

Obradović je kazao i da je Gojkovićeva „slagala“ kada je rekla da su je on, Srđan Nogo i Marija Janjušević napali te da se sve može videti na video snimku koji su oni napravili, kao i da je Maja Gojković gurala Mariju Janjušević, udarala je u leđa i pokušavala da joj oduzme telefon kojim je snimala.

On je odbacio navode predsednice parlamenta da je psovao.

„Da li možete mene da zamislite kako psujem. Nikada u životu ne psujem. Ja postavljam pitanja, ona su dosta neugodna po predstavnike vlasti, ali nikada ne psujem“, rekao je Obradović.

Šef Dveri je ocenio da Gojkovićeva ima zadatak da „ućutka opoziciju“ i da im ne dozvoli da govore o sprezi kriminala i korupcije u vrhu SNS jer je, kako je naveo „Vučić drži u fioci zbog krađe Novog Sada, dok je bila gradonačelnik“.

(Beta/Tanjug)

Share this post: