Predsednik Francuske uputio pismo Aleksandru Vučiću: Evo šta je napisao

Pismo

Makron i Vučić – foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kojem se kaže.

– Odnosi između naše dve zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo naša dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo naše prijateljstvo.

Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta.

Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije.

Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima.

Imao sam veliko zadovoljstvo da sa Vama razgovaram na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu. Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu.

Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to – navodi se u pismu predsednika Makrona.

(Telegraf.rs)

Share this post: