Predsednik Vučić: „Jutros sam vikao na Babića, a i on na mene“

Kontrola

foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri, i naveo da je 92 odsto od deonice dužine oko 26 kilometara završeno.

On je dodao i da će čitava ta deonica biti otvorena odjednom i ponovio da će kompletan Koridor 10, i južni i istočni krak biti završen naredne godine.

Vučić je prilikom obilaska istakao težinu radova na ovoj deonici i zahvalio radnicima na tome što rade u svim vremenskim uslovima na ovoj opasnoj i teškoj deonici za izgradnju.

On je izneo podatak da je, na primer, oko 435.000 tona zemljišta minirano, da ostaje još oko 160.000 tona i da se taj izdrobljeni kamen koristi za nasipe…

Kako je rekao, unekoliko se kasni sa radovima i nije srećan zbog toga te dodao:

„Jutros sam vikao na (v.d. direktor Koridora Srbije Zoran) Babića, a i on na mene“, napominjući da je sve to normalno kada se radi, a radovi napreduju.

Vučić je govorio i o radovima na Istočnom kraku Koridora 10, gde je apostrofirao da će se šest kilometara kod Pirota završiti ove ili početkom sledeće godine.

Kako je rekao. ostaju radovi na 12 kilometara Bacarevo – Crvena reka kao problem, i kad to bude završeno sledeće godine biće kompletno završen taj krak Koridora 10.

Predsedenik Srbije je naveo i da je zahavljujući EIB posao finansiran pod najpovoljnijim uslovima, a da smo bili u stanju to i da sve platimo zbog uspešno sprovedene finasijske konsolidacije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, najavio i otvaranje nove velike fabrike u Leskovcu, ulaganja u Vranju gde je napomenuo i veliki ugovor preduzeća JUMKO sa Vojskom Srbije, ali i poručio da će se nastaviti sa ulaganjima u jug Srbije.

Sa predsednikom Srbije radove je obišao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je naveo da na izgradnji ovog dela Koridora 10 rade i firme iz Republike Srpske, te da mu je posebno drago što, kako mu je rečeno, uspešno obavljaju svoj posao.

(Tanjug)

Share this post: