PRIJATELJSKI „SKLEKOVI“ ZA VUČIĆA: Šojgu predložio premijeru Srbije letačko-taktičke vežbe „Bars“, svake godine!

vucic-sojgu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je danas na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da se letačko-taktičke vežbe „Bars“ (Bratstvo pilota Rusije i Srbije), održane u oktobru u Srbiji, održavaju svake godine.“

U oktobru su u Srbiji uspešno izvedene zajedničke vežbe „Bars-2016“. Dobar naziv vežbi, treba da učinimo da te vežbe budu održavane svake godine”, rekao je Šojgu Vučiću, preneo je Tas s.

On je ocenio i kao korisne zajedničke trilateralne taktičke vežbe “Slovensko bratstvo”, u kojima je uz Rusiju i Srbiju učestvovala i Belorusija.

“Dobro se odvijaju zajedničke vojne vežbe i planiramo da razvijamo tu praksu. Uskoro ćemo razmeniti predviđene planove za 2017. godinu.

Naravno, ne možemo da ne pomenemo učešće srpskog tima na Međunarodnim vojnim igrama 2016. gde ste pokazali dobre rezultate”, dodao je Šojgu.

Ruski ministar je pozvao predstavnike Srbije da učestvuju na međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Armija-2017” i na Međunarodnim vojnim igrama 2017., a ministru odbrane Srbije Zoranu Đorđeviću je uručio poziv za učešće u radu VI Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti u aprilu naredne godine.

Šojgu je još dodao da je Rusija spremna za intenzivniju vojnu saradnju sa Srbijom u oblasti vojnog obrazovanja.

(Kurir)

Share this post: