Pristalice Crvene Zvezde Beograd maskirane u Grobare napale navijače Partizana!

srbija zandarmerija policija3

Policijski sindikat Srbije pohvalio je brzu i adekvantu intervenciju Policijske uprave za grad Beograd uoči treće utakmice polufinala plej-ofa košarkaške Superlige Srbije između Partizana i FMP-a.

U saopštenju se navodi da su pristalice Crvene zvezde obučeni u navijačke boje Partizana napali fanove crno-belih.

policijski-sindikat-foto-printkskrin-1464869470-920293

„Time se pokazalo kako ekstremni navijači nisu ispred zakona. Kada su navijači Crvene zvezde, obučeni u navijačke boje Partizana, napali pristalice crno-belih, Policijska brigada je odmah reagovala i sprečila ozbiljniji obračun.

Zato bi želeli da pohvalimo sve policajce koji su učestvovali u smirivanju sukoba, kao i Dušana Puvaču, komandanta Policijske brigade, koji je odlukom da se interveniše sprečio ozbiljniji sukob i opasnost da broj povređenih bude veći.

Ne zaboravimo, na mestu gde se obračun dogodio bio je veliki broj gledalaca sa decom. Svaki put kada ekstremni navijači prave nerede u i oko sportskih terena, upravo tako policija treba da reaguje.

Time bi se pokazalo da niko nije zaštićen, te da je država jača od bilo kojih huligana i njihovih zaštitnika“, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Partizan je savladao FMP 87:78 i plasirao se u finale, gde će igrati protiv Crvene zvezde.

(Kurir sport)

Share this post: