Pupovac: Nema razlike u izjavama Kolinde, Nikolića i Vulina

Sramotan spisak

Odrekao bih se izjave predsednika Srbije, da se hrvatska predsednica ogradila od uzvika „Za dom spremni“ i „Ubij Srbina“, izjavio je Milorad Pupovac.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća rekao je gostujući na hrvatskoj N1 TV da, ukoliko bi se predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ogradila navedenih izjava, onda bi se i on odrekao izjave Tomislava Nikolića „Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić“.

Pupovac je podsetio da je više puta do sada ponovio da se ne slaže sa nekim izjavama srpskog predsednika i ministra Aleksandra Vulina, posebno onih koje, kako je rekao, ne doprinose boljem razumevanju problematike.

Pupovac je, međutim, konstatovao da je najuticajnija opoziciona Hrvatska demokratska zajednica vratila stanje u Hrvatskoj na period 2009.

„Službena upotreba jezika i pisma u javnim prostorima se ograničava samo ako to neko zatraži kao privatna osoba. Od onoga što je regulirano ustavnim zakonom i zakonom o jeziku i pismo, od toga nema ni traga“, rekao je Pupovac istakavši da je HDZ srpsku zajednicu u Hrvatskoj uzeo kao svoju „predizbornu kampanjsku kartu“.

Ako se, kako je rekao, poštovanje vukovarskih žrtava svodi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove.

(Tanjug)

Share this post: