Putin: Donald Tramp nesporni favorit u predsedničkoj trci

putin tramp vladimir donald

Donald Tramp je „bistar čovek i pun talenta“ i „nesporni favorit u predsedničkoj trci“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, prenose ruske agencije.

„To je briljantan čovek, bez ikakve sumnje – talentovan. Nije na nama da procenjujemo njegove kvalitete, ali on je neosporni favorit u predsedničkoj trci“, rekao je Putin, prenose ruske agencije posle njegove godišnje konferencije za štampu pred oko 1.400 ruskih i inostranih novinara.

Putin je rekao da se način na koji Tramp govori da bi povećao svoju popularnost ne tiče Rusije, osvrćući se na brojne provokativne izjave američkog milijardera.

Na konferenciji za štampu Putin je rekao da je „spreman da razvija svoje odnose sa SAD“ i da sarađuje sa svakim američkim predsednikom koji bude izabran u novembru 2016.

„Tramp želi drugi nivo odnosa, bliskije i dublje odnose sa Rusijom, kako možemo to da ne pozdravimo? Naravno da to pozdravljamo“, rekao je Putin.

U oktobru je Tramp rekao da bi „verovatno mogao vrlo dobro da se složi s Vladimirom Putinom“.

Tramp vodi u anketama o podršci republikanaca za njihovog predsedničkog kandidata. Prema anketi „Vašington posta“ i Ej-Bi-Sija objavljenoj u utorak, on uživa podršku od 38 odsto, zahvaljujući populizmu i svom antiimigrantskom i antimuslimanskom stavu.

Trampove izjave, poput predloga za zabranu ulaska muslimanima u SAD, naišle su na osude iz celog sveta. Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je juče da je Trampova izjava „glupa i pogrešna“.

(BETA)

Share this post: