Putin iznenadio javnost: Možda napusti mesto predsednika 2018. godine

vladimir-putin02

Ko god da bude predsednik 2019, prisustvovaće Svetskom šampionatu u veštinama – reči su kojima je šef ruske države danas iznenadio ne samo vlastitu naciju, već i ostatak sveta.

Putin je takvu izjavu dao povodom pružanja podrške organizatoru ovog takmičenja 2019, za koje se nadmeće ruski grad Kazanj.

Međutim, njegove reči zazvučale su mnogo jače pošto je posredno sugerisao da bi neko drugi mogao da postane šef Kremlja.

“Događaj o kojem govorimo zakazan je za 2019, a predsednički izbori u Rusiji za 2018. Ali, uveren sam da, ko god da bude tada bio glava ruske države, biće mu zadovoljstvo da učestvuje u ovim dešavanjima“, rekao je Putin predstavnicima ovog takmičenja koji su izrazili nadu da će se ruski predsednik lično pojaviti u Kazanju 2019.

Putina su nebrojeno puta već pitali kakvi su mu planovi posle ruskih predsedničkih izbora 2018, ali njegovi odgovori uvek su bili dvosmisleni. U decembru 2014. rekao je da je suviše rano da se razmišlja o tome.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, koje je sproveo Levada centar, čak 85 odsto Rusa zadovoljno je Putinovim radom nasuprot samo 14 odsto nezadovoljnih. Štaviše, ako bi izbori bili sutra, 74 odsto građana glasalo bi upravo za Putina.

(RT)

Share this post: